Talande webbLyssna

Söka skola 2019

Dummybild

Mellan den 21 januari och 3 februari ska ni söka skola för 2019.

Nytt från i år är att vi inte kommer att skicka ut brev med information om ansökan eller vilken grundplacering ni har. Information om detta kan man istället hitta på kommunens hemsida. Ni ser er grundplacering när ni loggar in i e-tjänsten för ansökan f.rom 21 januari på denna sida. 

Vem ska söka skola?

Du ska söka skola om..

  • Ditt barn ska börja i förskoleklass.
  • Ditt barns nuvarande skola inte erbjuder undervisning i högre årskurs.

OBS: Det är viktigt att ni gör en ansökan, oavsett om ni accepterar er grundplacering, vill söka till en annan skola, fristående skola eller skola i en annan kommun. Ansökan gör ni senast den 3 februari 2019. De fristående skolorna hanterar sin egen kö, så du måste även ta kontakt med skolan.

Viktigt att tänka på!

Om du tackar ja till en plats i en fristående skola eller en skola i en annan kommun har ditt barn inte längre en garanterad plats i sin grundplaceringsskola.

Valet av skola kan påverka rätten till skolskjuts

När får jag besked om plats?

Under mars månad 2019 kommer ni att få besked från skolorna.

Informationsmöten

Mellan den 15-24 januari 2019 hålls informationsmöten på Värmdös skolor.

Läs mer om tider och platser för informationsmötena

Fritidshem - behöver jag ansöka om plats?

Om ditt barn är inskrivet på en kommunal förskola eller i pedagogisk omsorg den sista juli och ska börja i en kommunal skola får du automatiskt en fritidshemsplats från den första augusti i den skolan.

Om ditt barn är inskrivet på ett kommunalt fritidshem sista juli flyttas platsen automatiskt med om du börjar i en annan kommunal skola.

För övriga barn måste en ansökan om fritidshemsplats göras till kommunen. Det kan du göra först efter att du fått besked om plats i mottagande skola.

Gör en ansökan om fritidshemsplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som ska flytta till Värmdö

Flyttar du under våren och önskar skola i ditt nya område är ditt barn inte garanterad en plats, men prioriteras bland andra sökanden. Skicka in blanketten Ansökan till kommunal skola. Adress och tillträdesdatum på ert kommande boende i kommunen ska anges i ansökan.

Frågor och svar

Se de vanligaste frågorna och svaren om skolval

Senast publicerad: 2019-01-10